PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

duminică, 19 iunie 2016

.T I M P


BUN GASIT "NEGRU PE ALB"..DUPA MULT TIMP DE ABSENTA AICI!




*******************************************************************************

........T I M P .....

Chemarea timpului-

 RODICA CERNEA

Aud chemarea timpului
într-o existenţǎ care nu este a mea.
Navigator pe apele Styxului
îmi odihnesc privirea pe ternele valuri,

cernind amintiri şi vise necontenit,
orbercǎind printre trupuri pǎgâne!
Trecutul se leapǎdǎ de mine, de noi,
într-un viitor incert, orfan de icoane!

Prezentul nu vrea sǎ ne mai ştie,
iar speranţele noastre deşarte
fluturǎ flamuri neştiute în noapte,
mângâindu-ne trupurile fum!

La cumpǎna dintre ziuǎ şi noapte
nisipul clepsidrei macinǎ timpul,
alintând aurora cu brizǎ de mare,
însângerând zarea, nǎscând curcubeie!

Punte de suspin între cer şi pǎmânt,
iluzia, e rouǎ pe frunza cea nouǎ,
fluture de vis, încunutat cu dorinţa
atât de simplǎ … şi-atat de departe! 
 „Lasă-te sedus de sărutul florii de Nu-mă-uita / privind în ochii mării / când se joacă pictând Voroneţul. / Priveşte cerul de vară / când aripi de îngeri / cad secerate de privirea mea!// Seducător de albastru e timpul, / ce-şi sprijină trupul firav de toiagul eternităţii! / Albastră / este iubirea rătăcitoare prin universul în devenire / şi în cuvintele pierdute! // Albastrul toamnei / arcuieşte frumos / peste frunze şi pere brumate, / peste amurgul care desparte albul de negru, / dezbrăcându-mă de patima ta.// Albastră / e privirea care se topeşte-n uitarea oceanului, / însetată de vioara scoicilor / şi de lanul de in / care curge domol în sărutul pătimaş al pământului.// Albastră e.../ nu-i aşa că abia acum ai descoperit şi tu / puritatea albastră?”
ALBASTRU-RODICA CERNEA

Asadar…
"Va doresc timp. Timp petrecut langa cei dragi (si trecatori), timp sa va zambeasca sufletul, timp sa munciti cu drag. Daca nu gasiti timp pentru toate astea, mai taiati din timpul acela pe care-l petreceti incruntati sau judecandu-i pe altii. Sau tinand suparari cu zilele. Sau incercand sa-i schimbati pe ceilalti, in loc sa-i acceptati asa cum sunt!!!!
Dar, mai ales, va doresc timp  sa (re)descoperiti ce e cu adevarat important pentru voi. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, caci, nu degeaba scria Marin Sorescu, "vine o vreme cand trebuie sa tragem sub noi o linie neagra si sa facem socoteala." Si cine poate sti cat de devreme sau de tarziu vine vremea noastra?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu