PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

joi, 13 aprilie 2017

POVESTEA IEPURASULUI DE PASTI

Iepurasul
Iepurasul : Este un vechi simbol german care provine de pe vremea festivalurilor pagane. El simbolizeaza fertilitatea, primavara .fiind mentionat pentru prima data in jurul anului 1500 in diverse scrieri.Povestea Iepurasului: Potrivit legendei zeita saxona Eastre (zeita Lunii) a gasit intr-o iarna, pe camp, o pasare ranita si a transformat-o in iepuroaica, pentru a o salva. Aceasta si-a pastrat insa capacitatea de a oua. Astfel ca, pentru a-i multumi zietei ca a salvat-o, iepuroaica isi decora frumos ouale si le oferea zeitei. Imigrantii germani au dus aceasta traditie mai departe pe continentul american. Astfel ca, cei mici credeau ca daca sunt cuminti, vor primi de la iepuras oua si dulciuri. In ajunul Pastelui, copii construiau cuiburi pentru iepuras, acestea transformandu-se in cosuletele de Paste frumos decorate din prezent. Din America, traditia s-a raspandit si pe celelalte continente.

Traditia Iepurasului de Paste
Ca si Mos Craciun, si iepurasul dePaste, sau “Oschter Haws” cum mai este numit, este asteptat de copiii de toate varste e cu mare bucurie si emotie, fiind considerat una dintre marile placeri ale copilariei. Se spune ca daca copiii au fost cuminti de-a lungul anului, iepurasul darnic le va aduce in ziua de Paste oua de ciocolata, iepurasi de ciocolata si multe alte dulciuri numai de el facute. Traditia spune ca cei mici trebuie sa construiasca un ciub sau un cosulet intr-un loc ferit de privirile celor mari undeva in casa sau in gradina, in care iepurasul sa depuna darurile bine-meritate de catre copiii cuminti. ..
 Deasupra acestei sarbatori pline de vise si sperante traieste un suflet de copil .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu