PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

luni, 24 aprilie 2017

TOTUL,DESPRE GHIMBIR

http://www.frunza-verde.ro/apaghimbir



Ce se intampla in organism daca bei zilnic apă cu ghimbir

 

Bogat în mangan, potasiu, fier, fosfor și vitamine, ghimbirul este un superaliment util într-o gamă largă de probleme de sănătate. Poate fi utilizat pentru a trata orice, de la probleme digestive la inflamarea articulațiilor. Dacă te confrunți cu astfel de neplăceri, îți spunem cum să beneficiezi de virtuțile sale terapeutice.
Băutura alină durerile articulare
Unul din motivele pentru care apa cu ghimbir funcționează atât de bine în ameliorarea inflamației articulare și alinarea durerilor este că are în compoziție antioxidanți naturali. Pe lângă asta, ghimbirul mai are și proprietăți analgezice. Dacă durerea este cauzată de artrită, consumă periodic această băutură. Motivul? Cercetări recente arată că rădăcina de ghimbir are un efect pozitiv asupra durerii artritei.
Lichidul te scapă de migrene
Dacă suferi de migrene, remediile naturale pe bază de ghimbir îți sunt de ajutor. O mare parte dintre cei care se confruntă cu astfel de dureri mai au și alte simptome, precum greață și stomac deranjat, ambele putând fi tratate cu apă de ghimbir. Băutura ajută la diminuarea durerii și tratează simptomele neplăcute.
Calmează arsurile la stomac
Există numeroase studii care arată că substanțele antiinflamatoare din ghimbir ameliorează arsurile la stomac. Când ele nu-ți dau pace, bea apă cu ghimbir în doze mici. Ghimbirul este bine cunoscut și pentru proprietarea de a trata stomacul deranjat. O ceașcă de apă cu ghimbir, consumată când îți este greață, este cel mai bun leac când te deranjează stomacul.
Cum prepari apa cu ghimbir
Ai nevoie de:
½ jumătate de lămâie
1 rădăcină de ghimbir
3 căni cu apă
miere
Dă ghimbirul prin răzătoarea mare și toarnă peste el apa. Adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și mierea, pentru a îndulci preparatul. Amestecă bine ingredientele. Poți savura băutura atât caldă, cât și rece. Când este cald afară, servește-o rece, cu câteva cuburi cu gheață.

Cum să cultivi ghimbir în ghiveci chiar la tine acasă

Renumit pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sănătății, ghimbirul este unul dintre condimentele prezente in aproape toate bucatariile gospodinelor de la noi.
Desi poate fi gasit de cumparat in multe magazine sau in piata este util de stiut ca il poti cultiva usor in ghiveci la tine acasa, avand astfel garantia unui ghimbor de buna calitate, crescut fara substante toxice .
Află din rândurile următoare cum să cultivi usor ghimbir în ghiveci chiar la tine acasa.

Ce beneficii aduce ghimbirul sănătății

Ghimbirul este un antiinflamator puternic. El trateaza multe afectiuni si are proprietati de a combate retenția de apă și ameliorează simptomele sindromului premenstrual. De asemenea, asigură o digestie optimă. În asociere cu mierea de albine, ghimbirul reduce grețurile, gazele intestinale și calmează durerile de stomac.
Citeste mai multe despre proprietatile ghimbirului aici :Ghimbirul si proprietatile sale binefacatoare
Totodată, calmează durerile de gât, luptă împotriva răcelii și gripei, iar băile cu ulei esențial de ghimbir reduc considerabil durerile articulare.
Cu atâtea avantaje, ar fi păcat să nu-l avem fiecare dintre noi la îndemână.

Pregătește rădăcina de ghimbir pentru cultivare

Pentru început, cumpără din orice hipermarket o rădăcină de ghimbir proaspătă, mare, fermă, curată și care să aibă culoarea bej deschis. Aceasta trebuie să aibă cel puțin un mugure verde pe ea. Dacă are mai mulți muguri, cu atât mai bine. Vei tăia mugurii împreună cu bucățile de rădăcină pe care se află aceștia și îi vei planta în mai multe ghivece.
Ține ghimbirul în apă timp de o noapte, pentru a se elimina inhibitorul de creștere pe care comercianții îl pulverizează de obicei pe această rădăcină.

Pregătește ghiveciul în care vei planta ghimbirul

Amestecă 3 părți pământ de flori cu o parte nisip pentru a obține un sol fluid. Înainte de a pune pământul în ghiveci, așază pietre pe fundul ghiveciului. Rolul acestora este de a asigura o bună scurgere a apei. Umple, apoi, un ghiveci cu diametrul mare pe trei sferturi cu pământ.
Citeste despre cum sa prepari corect ceaiul de ghimbir: Modul de preparare corect al ceaiului de ghimbir
Fă o gaură la mijloc și introdu rădăcina de ghimbir cu mugurele îndreptat în sus. Acoperă cu 1-2 cm de pământ și udă planta. Plasează apoi ghiveciul sau ghivecele într-un loc unde nu este foarte multă lumină, iar temperatura este constantă. Ghimbirul iubește căldura.
Udă zilnic pământul, însă fără a-l inunda. Mugurele va răsări din pământ abia după câteva săptămâni, iar planta va ajunge la dimensiunea obișnuită abia după 10 luni.

Când recoltezi ghimbirul din ghiveci

Ghimbirul poate fi recoltat la aproximativ 4 luni după ce a fost cultivat. Tot ce trebuie să faci este să dezvelești rădăcina dând pământul la o parte și să tai bucățele din aceasta. Acoper-o apoi la loc cu pământ și îngrijește-o ca și până atunci pentru a produce în continuare.
Îl poți folosi atât în bucătărie, la fripturi, supe sau chiar la deserturi, cât și sub formă de infuzie. În acest ultim caz se bea o dată pe zi, îndulcit cu o linguriță de miere.
Sub formă de ulei esențial sau de pulbere se folosește în cazul degerăturilor, al mâinilor și picioarelor reci și al durerilor articulare.
http://www.frunza-verde.ro/apaghimbir

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu