PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

duminică, 23 martie 2014

DESPRE POEZIE PE BLOGURI

 Poezia
V-ati intrebat vreodata ce este ferme­cator in versuri? De ce, ce se aseamana se aduna? De ce ne place simetria? Ce este poezia? Sunt multe definitii. Unii spun ca e respiratia lui Dumnezeu pe pamant. Altii ca e muzica sufletului. Poezia poate fi cu rima sau fara. Cu ritm consecvent sau rupt.

Ce au in comun poeziile? Eu cred ca de fapt poezia este arta de-a scrie printre randuri. In poeziile simple poti citi naivitatea vie printre versuri. Si poti imparti poezia in doua, in trei, in cate vrei. O extrema e poezia de forma, aproa­pe matematica, cu potrivire fonetica. Alta e poezia de forma simpla, ca un geam curat prin care sa vezi mai departe. Mai adanc. Unii scriu poezii de mici, altii se apuca la batranete, pe patul de spital.

Unele poezii sunt frumoase. Altele sunt curajoase. Unele sunt scurte si ascutite ca niste pumnale, altele sunt lungi ca niste vieti mai mici. Unele plang ca niste copii, altele rad ca niste betivi. Unele ureaza, altele urasc. Pe unele le intelegi, altele te inteleg pe tine. Unele dezvaluie, dezamorseaza nein­telegeri generale, alte­le doar te tin in brate, vag si cald.

Ce sunt poeziile? Arta de-a ne-mbraca in rime ideile goale? Sunt multe poezii pe pamant si aproape toate difera. Dar le numim pe toate la fel. De ce? Pentru ca poeziile, printr-o definitie-instant, sunt copacii fiintei noastre. Unele au coroane colorate, altele doar crengi ascutite, mai toate au frunze care rimeaza, dar sigur toa­te au radacini in noi. Nu poti scrie poe­zie de la propria suprafata. Iti trebuie un pic de inauntru-privit. Si daca toti ar face asa…

De-aceea ar fi de dorit ca nici o faptura umana sa nu fie considerata implinita, pana nu isi planteaza-n sine un copac.

Si atunci, cu siguranta, s-ar mai reface o parte din tezaurul de aur verde risipit al tarii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu