PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

duminică, 4 decembrie 2016

6 Decembrie, ziua Sfantului Nicolae - imagini

6 decembrie, ziua Sfantului Nicolae - imagini

Ne apropiem de 6 decembrie, ziua Sfantului Nicolae, cunoscut mai ales sub denumirea de Mos Nicolae. Acesta are grija de fiecare membru al familiei si pune cadouri pentru fiecare - in general dulciuri, fructe, nuieluse, jucarii - amplasate cel mai frecvent in ghetutele sau cizmulitele fiecaruia.


 Conform traditiei, Mos Nicolae aduce si crengute subtirele, argintii. E un simbol si un semnal de avertisment mai ales pentru copiii neascultatori. In acest fel, ei sunt informati ca nu vor primi cadouri, ci doar nuieluse daca nu sunt cuminti (de aici si asocierea dintre nuielusa/bat si Sfantul Nicolae, folosit la cumintirea celor obraznici si neascultatori).

  imagini cu Mos Nicolae si copiii care il astepta cu mare nerabdare.























 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu