PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

joi, 1 decembrie 2016

SARBATORI FERICITE,CRACIUB BINECUVANTAT!


  • "Cu Leru-i Ler, cântat pe cale
    Colindele răsună colo-n vale,
    E sărbătoare-n cer și pe pământ
    Născutu-sa în iesle pruncul sfânt
    Și magii ne vestesc, cu bucurie
    Steluțe strălucesc în dalbă feerie
    În noapte sfântă, binecuvântată
    Vestită-n cer și pe pământ cântată.
    Pe lângă vetre cu foc ce-n dans mai pâlpâie,
    Stăm noi cu pace-n suflet și caldă armonie
    Primim colind străbun, ales printre copii
    Ne bucurăm cu ei, sub cetina împodobită
    Privirile-s uimite, pentru ei darurile-s mii
    În sărbătoarea sfântă, așteptată și dorită,
    Cu suflet să îmbrățișăm, să fim mai buni
    Și să mai vrem, să credem în minuni !
    Să ai sărbători fericite, cu iubire, bucurie și pace în suflet!"
  • http://fr.netlog.com/victoriapreotesescu/guestbook








&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
 Din an în an
Din an în an colindele sosesc
La geam cu Moș Ajun,
E ger cumplit și drumu-i greu
Dar e-obicei străbun.
E sărbătoare și e joc
În casa ta acum
Mai sunt bordeie fără foc
Dar vine un an mai bun.
E veselie și e cânt
În casa ta acum,
Dar nu uita când ești voios,
Române, să fii bun!
Veniți, veniți de sărbători
Veniți, veniți cântând
Să fie rodnic Anul Nou
Și pace pe pământ!
Să fie pruncii sănătoși,
Să crească năzdrăvani,
Voi oameni buni și trecători
Mulți ani, mulți ani, mulți ani!
&&&&&
.. “Fiecare zi pare prea scurta pentru toate gandurile pe care le gandesc, pentru toate plimbarile pe care vreau sa le fac, pentru toate cartile pe care vreau sa le citesc si pentru toti prietenii pe care vreau sa ii vad.” John Burroughs 
“Ca o piesa de teatru, asa este viata: nu intereseaza cat de mult a tinut, ci cat de frumos s-a desfasurat.” Seneca
“Sunt doua feluri de a-ti trai viata: unul, de a crede ca nimic nu este un miracol; al doilea, ca si cand totul este un miracol.” Albert Einstein ...
Dacă-ţi preţuieşti darul, nu contează cum îl primesc ceilalţi. Chiar dacă ei nu-ţi dau un răspuns pozitiv, nu te vei lăsa convins să nu-1 mai oferi, iarăşi şi iarăşi.


Haideți să gândim mai puțin atunci când vine vorba de iubire și să simțim mai mult. Haideți să nu mai căutăm motive ascunse pentru care nu am fi iubiți ci să permitem iubirii să intre în viața noastră și să ne schimbe, să ne transforme complet.
Haideți să nu mai stagnăm în greșeala de a crede că nu suntem iubiți și să ne deschidem larg inimile și să primim ceea ce am refuzat până acum. O iubire sinceră, completă, simplă, dar calitativă. De la familie, prieteni, cunoscuți, de la necuvântătoare, de la viață, de la tot ce ne înconjoară.
Suntem un aluat plămădit din iubire. Iubirea face parte din noi. Putem să o dăruim, putem să o primim iar ea va face restul pentru noi.
Greșeala noastră nu este că nu credem în iubire ci că nu reușim să-i înțelegem tainele, să-i descifrăm misterul, să o acceptăm așa cum este...”
Autor: Anastasia
Publicat de Anastasia
Sursa: https://anasstassya.wordpress.com/201...

„Intr-un sfarsit de toamna tarzie, priveam la un stejar batran. Cateva frunze maronii vestejite se agatau cu incapatanare de ramurile lui goale. Deodata, mi-am dat seama cat de multe lucruri din viata noastra sunt ca acele frunze imbatranite: o atitudine negativa, un spirit neiertator, un obicei incapatanat, o mandrie care nu vrea sa cedeze, o inima nerecunoscatoare. Te lupti pentru a scapa de ele si devii descurajata atunci cand ele raman agatate de tine, cu tot efortul tau. Dar, stejarul nu se lupta pentru a scapa de frunze… el doar asteapta. Parea ca se odihneste, fiind pe deplin incredintat ca, odata cu venirea primaverii, noua seva va curge din nou prin ramurile sale… si atunci frunzele acelea urate si moarte vor cadea de la sine.”


Un gand… Un vis... O dorinta… Tristete… Bucurie… Fiecare dintre noi le simte, le traieste si doreste, la un moment dat, sa le impartaseasca. Vrem sa iubim, sa fim iubiti. Si totusi, parca exista ceva mai profund, ceva mai trainic, ceva ce ne da cu adevarat putere, ceva ce nu ne lasa sa ne descurajam, ceva ce ne da, pana la urma, aripi sa visam din nou. Sa fie acest lucru prietenia? Pentru fiecare dintre noi, prietenia inseamna ceva, fiecare ii da valente diferite. Si totusi, pentru cei mai multi, prietenia inseamna, de cele mai multe ori, TOTUL. Prietenia? Un cuvant ce greu poate fi explicat in cuvinte. Prietenia… exprimarea sincera si fara rezerve a gandurilor si simturilor tale in fata unei alte fapturi omenesti, sinceritate totala si dezinteresata in viata launtrica cea mai intima, ca o incercare de retraire in profunda simpatie a unei alte fiinte omenesti. Prietenia face sa nasca, hraneste si intretine cele mai frumoase sentimente de generozitate de care e capabila o inima omeneasca. Prietenie este cand persoana care ti-e alaturi accepta sa fie "acolo" pentru tine si la bine si la rau

"Fericiti cei a caror inima cunoaste pasiunea prieteniei. Numai ea stie să ne faca singuratatea mai putin ucigatoare si viata suportabila'

 zi.







E lumină-n miez de noapte
E lumină-n miez de noapte,
Ce să fie oare? ce s-a întâmplat?
Păstorașilor le bate inima de spaimă,
S-au înfricoșat.
Și lumina vine, vine
Se coboară spre imaș.
Frinca-n piepturi le sporește
Bunilor păstorași.
În lumină văd un înger
De o frumusețe de ne-nchipuit;
Are-un glas nespus de dulce
Cum ei niciodată n-au mai auzit:
Nu aveți de ce vă teme,
Păstorașilor iubiți ;
Vestea mea o să vă facă
Fericiți, fericiți.
Căci eu sunt trimis de Domnul
Mare bucurie vouă vă vestesc,
Să tresalte mic și mare
C-a venit în lume Fiu dumnezeiesc
Cel pe care voi de veacuri
Mult de tot l-ați așteptat,
E la Betleem în iesle
Înfășat, înfășat.
Lângă prunc se află mama,
Sfânta Născătoare a lui Dumnezeu;
Și Iosif, în rugăciune
Umilit adoră pe Stăpânul său,
Și-ntr-un grajd e fericire
Când acolo-i Domnul sfânt,
Căci cu el coboară raiul
Pe pământ, pe pământ.
Și cu îngerul deodată
Mii și mii de îngeri glasul și-l unesc
Și-ntonează o cântare,
Umple tot văzduhul corul îngeresc.
Întru cei de sus mărire
Fie Domnului preasfânt,
Și-ntre oameni pace fie
Pe pământ, pe pământ
Sarbatoarea Nasterii Domnului sa reinnoiasca in fiecare dintre noi speranta si bucuria de a fi impreuna cu cei dragi.
Sa ne bucuram împreună  de Nașterea Domnului,pacea si linistea sa ne fie calauza  !
Crăciun minunat cu sufletul curat









Image hébergée par servimg.com








Gracias por tu amistad!



In curand ne va intra in casa vestea cea frumoasa! Vin si eu langa tine, prieten drag, cu cateva podoabe sa iti impodobesti  braduletul, cu bunatate, dragoste, si prietenie! Lumina si bucurie in suflet! CRACIUN FERICIT!!! Cu mult drag...euKissKissKiss

Image Hosted by ImageShack.us


-n_sKNmVyBpx79MMtQ7xmZgK_mkb753ZC0RoM0yC

 Timpul nu-l poți opri nicicum, nu-l poți îngheța, nu-l poți priponi de piciorul patului, ci nu ai decât să-l trăiești în ritmul lui...fără a rămâne în loc și fără a i-o lua înainte... Abia spre sfârșit vom înțelege că anii trebuiau fructificați și nu numărați...că zilele trebuiau trăite și nu contabilizate...că viața se duce atât de repede încât nu apuci să-ți mai răspunzi la întrebarea Când a trecut...?
Viața se trăiește și atât, nu se măsoară, nu se compară și nu se irosește...

Magie de  Noël









''Sunt suflete de oameni dincolo de ecranul acesta rece al monitorului. Unii ne iubesc, alţii nu...unii ne privesc, alţii trec nepăsători pe lângă profilele noastre. Cei mai mulţi se uită, fără să citească, peste înşiruirea de cuvinte. Uneori un mesaj poate încânta, poate face să tresalte inima. Dincolo de toate, de zbuciumul vieţii, de trăirile interioare, cuvintele pot fi emoţionante, ziditoare de bucurii, pot face să răsune acorduri în suflet şi în inimă. Suntem suflete cu toţii - trăitori în cuvinte, în imagini. Un om, la un capăt de lume, ne umple ochii de lacrimi, inimile de încântare...altul, ne aduce în suflet un licăr de bucurie prin simplul fapt că ne-a privit profilul...ne-a citit mesajul...! Totul e un mister şi arde în noi...în fiecare...zi.






cracinul de fapt este ziua de nastere a domnului nostru Isus Hristos si fiul Dumnezeului nostru si ca orice nastere este motiv de bucurie pentru toti,indiferent de culoare a pielii si de locul unde este stabilit
Peintures de Ruth Sanderson

Peintures de Ruth Sanderson

Peintures de Ruth Sanderson

Peinture de Ruth Sanderson

Sanderson est diplômé de l' Ordre Paier de l'art dans le Connecticut en 1974. Depuis, elle a illustré de nombreux livres pour les enfants et les jeunes adultes y compris le bois enchanté, qui a gagné la récompense de noir d'Irma Simonton et une récompense de livre de Hoosier de jeunes. Sanderson est particulièrement connue pour ces illustrations distinguées de conte de fées.  Sanderson est un membre de la Société des Illustrateurs , la Society of Children's Book auteurs et illustrateurs , et l' ouest du Massachusetts 's Guild Illustrator.
Les illustrations Sanderson ont été décrits comme évocateurs du passé, mais en utilisant une «approche du 21ème siècle à la texture et la luminosité."
Merci pour ses merveilleuses illustrations et surtout celles de la nativité que j'adore
Allez visiter sa superbe gallerie http://www.ruthsandreson.com

 Magie de Noël


Magie de Noël

Magie de Noël

Magie de Noël


Magie de Noël


Magie de Noël
Magie de Noël
Magie de Noël


Magie de Noël
Magie de Noël
Magie de Noël


Magie de Noël
Magie de Noël

Magie de  Noël


sPQiIltjQDR1dkHXP4BeqdDM7wg9rZHB0Wa1AZPa

oZ5x6XOwIkE0-tbUEdmo26plYGNPJW9dVAVEkcrd

 Este cadoul meu care pleaca spre tine, cu drag si respect, pentru "intalnirile" noastre de aici, care m-au facut sa cred ca inca mai exista oameni deosebiti, plini de sensibilitate si bun simt. Sa ne fie Craciunul fericit  ,magia sarbatorilor sa ne intre in suflete si anul care vine, unul mai bun 


Ce va doresc eu de Craciun....
          Celor care au nevoie de lucruri le doresc ca Moșul să le aducă toate lucrurile necesare. Celor care au nevoie de mângâiere, de pace, de putere și de speranță, le doresc ca Moșul să le aducă toate acestea. Iar tuturor vă doresc să vă aducă Moșul multă IUBIRE! Și fiecare dintre voi să fiți un Moș bun și darnic pentru cineva care așteaptă....Fie ca bucuria si binecuvantarea sarbatorilor care se apropie sa colinde din casa in casa,de la suflet la suflet si sa va aduca armonie, bunastare, sanatate si sa va apropie mai mult unii de ceilalti.
  Sa va umple sufletul de bucurie, incredere, speranta si iubire. Iar Mosul sa va aduca cele mai dorite si neasteptate cadouri voua si celor apropiati. Bucurati-va de sarbatoarea Craciunului impreuna cu cei dragi voua.
KissSARBATORI FERICITE !!!

 Exista un timp pentru lacrimi...dar si pentru a zambi. Exista un timp pentru a merge mai departe...dar si pentru a renunta. Exista un timp pentru dezamagiri...dar si pentru noi inceputuri. Exista un timp pentru cer senin...dar si pentru ploi.Exista un timp pentru a actiona..dar si pentru a astepta.Exista un timp pentru a creste..Exista un timp pentru schimbari..Exista un timp pentru a fi sus..dar si pentru a te ridica.Exista mereu timp pentru iubire..Exista mereu timp pentru iertare..Exista mereu timp pentru a alege ce este corect..
Nu dispretui lucrurile mici; o lumanare poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata Soarele: sa lumineze... noaptea! 


Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da
testul si apoi iti spune care era lectia.
Toti traim sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont..
Daca gasesti un drum fara obstacole, probabil cadrumul acela nu duce nicaieri.
Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o persoana esti intreaga lume .
Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care jumatate.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Eram trist ca n-am pantofi, dar am intalnit pe unul care n-avea picioare.
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face


.


RIŞTI?...

Râzând, 
Rişti să pari nebun. 
Plângând, 
Rişti să pari sentimental. 
Întinzând o mână cuiva, 
Rişti să te implici. 
Arătându-ţi sentimentele, 
Rişti să te arăţi pe tine însuţi. 
Vorbind în faţa mulţimii despre ideile şi visurile tale, 
Rişti să pierzi... 
Iubind, 
Rişti să nu fii iubit la rândul tău. 
Trăind, 
Rişti sa mori... 
Sperând, 
Rişti să disperi, 
Încercând măcar, 
Rişti să dai greş... 
Dar dacă nu rişti nimic, 
Nu faci nimic, 
Nu ai nimic, 
Nu eşti nimic... 

( Rudyard Kipling )





In timp, omul invata sa perceapa diferenta subtila intre a sustine o mana si a inlantui un suflet, si invata ca amorul nu inseamna a te culca cu cineva, si ca a avea pe cineva alaturi nu e sinonim cu starea de siguranta....
Omul invata sa-si accepte caderile cu capul sus si ochii larg deschisi, invata cum sa-si construiasca toate drumurile bazate pe
 astazi si acum, pentru camaine este prea nesigur pentru a face planuri..... iar viitorul 
are mai mereu o multime de variante care se opresc insa la mijlocul drumului.Si invata ca intr-adevar poate suporta, ca intr-adevar are forta, ca intr-adevar e valoros, si omul invata si invata, si cu fiecare zi ce trece tot invata........Cu timpul inveti ca a sta alaturi de cineva pentru ca iti ofera un viitor mai bun, inseamna ca, mai devreme sau mai tarziu, vei vrea sa te intorci la trecut......
Cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale, fara a pretinde sa te schimbe, iti poate aduce toata fericirea pe care ti-o doresti....

Cu timpul ajungi sa intelegi ca adevaratii prieteni sunt numarati, si ca cel care nu lupta pentru ei, mai devreme sau mai tarziu, se va vedea inconjurat doar de false prietenii...Cu timpul inveti ca vorbele spuse intr-un moment de manie, pot continua tot restul vietii sa faca rau celui ranit...Cu timpul inveti ca A SCUZA e ceva ce poate face oricine, dar A IERTAdoar sufletele cu adevarat mari o pot face...Cu timpul intelegi ca, daca ai ranit grav un prieten, e foarte probabil ca niciodata prietenia lui nu va mai fi la aceeasi intensitate...Cu timpul iti dai seama ca, desi poti fi fericit cu prietenii tai, intr-o buna zi vei plange dupa cei pe care i-ai lasat sa plece...Cu timpul iti dai seama ca fiecare experienta traita alaturi de fiecare fiinta, nu se va mai repeta niciodata...Cu timpul iti dai seama ca cel ce raneste, umileste sau dispretuieste o fiinta umana, mai devreme sau mai tarziu, va suferi aceleasi umilinte si dispret, dar multiplicate...Cu timpul inveti ca, grabind sau fortand lucrurile sa se petreaca, asta va determina ca, in final, ele sa nu mai fie asa cum sperai...Cu timpul iti dai seama ca, in realitate, cel mai bun nu era viitorul, ci momentul pe care-l traiai exact in acel moment...Cu timpul vei vedea ca, desi te simti fericit cu cei care-ti sunt imprejur, iti vor lipsi enorm cei care pana mai ieri erau cu tine si acum s-au dus si nu mai sunt...!!!!!!Cu timpul vei invata ca, incercand sa ierti sau sa ceri iertare, sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie, sa spui ca vrei sa fii prieten... IN FATA UNUI MORMANT - nu mai are nici un sens......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DAR, DIN PACATE, TOATE ACESTEA SE INVATA DOAR...                       
CU TIMPUL .......

Daca intr-o zi iti va veni sa plangi, suna-ma! Nu-ti promit ca te voi face sa razi, dar pot sa plang alaturi de tine. Daca intr-o zi iti va veni sa fugi, suna-ma! Nu-ti promit ca iti voi spune sa te opresti, dar pot alerga alaturi de tine. Daca intr-o zi nu vei vrea sa asculti pe nimeni, suna-ma! Iti promit ca voi sti sa ascult foarte tacut. Daca intr-o zi ma vei suna si nu iti va raspunde nimeni, cauta-ma! Inseamna ca eu insumi am nevoie de ajutorul tau.


Image du Blog lusile17.centerblog.net FOTO Moş Crăciun cu plete dalbe de secol XIXhttp://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/foto-mos-craciun-plete-dalbe-secol-xix

1885
INCWPUTUL ANULUI 1900

 
1910

1890

7XgIfPPyc1cRv2yqHoNV2gomYc39xg1NQfscnWkC

 photo veapkw5cb5o.gif

 photo mqt3ubtya0q.gif



 photo z65p862wwcv.gif

6NQ-nx72JAqViThbIh6YIIQNyOEVEBBGUnoNQ44G

   Daca n-am avea  nici o dorinta,  nici o aspiratie,  jumatate  din farmecul  si interesul vietii ar disparea.
Într-o bună zi îți vei da seama că timpul ți-e pe sfârșite … Atunci îți vei sprijini obrazul în palmă , vei privi lung către nicăieri și te vei întreba retoric : ”Unde și când s-a dus…?” În jur îți va fi gol , în suflet la fel , căci toți cei dragi vor fi plecați demult de acolo … Îți vei aminti vag cum fericirea te-a însoțit până la un moment dat , dar tu nu ai avut vreme pentru ea … sau cum ai fost așteptat de către oamenii care te iubeau , dar tu nu ți-ai făcut timp să ajungi la ei . Toate au trecut pe lângă tine , toate au zburat , toate s-au dus … Ziua în care vei realiza că ți-au rămas atât de multe nefăcute va fi extrem de dureroasă … dar tardivă. Umple-ți acum cât încă poți sufletul și timpul cu oamenii care abia așteaptă să și-l petreacă pe al lor cu tine . Altfel … într-o zi … îți vei da seama că timpul tău s-a sfârșit … în van …

„Moş Crăciun bate la uşă,
Scoate mâna din mănuşă
Şi vă dă din palma lui,
Darurile cerului,
Lângă brad şi lângă foc
Să vă umple de noroc!
Crăciun fericit!”
„Sărbătorile când vin,
Să vă fie coşul plin,
Să aveţi pe săturate,
Casa plină, sănătate,
Punga să geamă de bani,
Mult noroc şi La multi ani!”
„Bradul e împodobit,
Moşul încă n-a sosit,
Începeţi să colindaţi,
Şi pe el să-l aşteptaţi.
Va veni la fiecare,
Cu cadouri şi-o urare:
Un Crăciun plin de iubire,
Sănătate, fericire,
Mult noroc şi împliniri
Şi ani plini de bucurii!”

Christmas blessings - peaceful, animals, deer, beautiful, winter, lovely, christmas, snowman, forest, painting

Christmas in nature - creek, lights, christmas, deer, tree, beautiful, forest, now, peaceful, splendor, river, winter, new
Purple Rose - wishes, decor, christmas, flower, ornaments, purple rose, rose, beautiful, blessed holidays
Mill House in Winter - houses, trees, art, warm, charm, snow, nature, child, village, snowing, winter, green dress, woman, creek, fantasy, painting, beauty, cold, sunset


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu