PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

sâmbătă, 11 martie 2017

TORT DE CIOCOLATA

Pentru blat
300 g ciocolată neagră100 g unt
250 g zahăr
1 praf de sare
4 ouă
200 g făină
2 lingurițe rase praf de copt

Pentru cremă
500 g smântână cu 30% grăsime
150 g zahăr
Pentru decor
fulgi de ciocolată căpșuni
cacao
Preparare
Pentru blat, topești ciocolata pe baie de aburi și o lași să se răcească. Între timp, mixezi untul cu zahărul și cu sarea. Adaugi ouăle și continui să mixezi. Pui făina și praful de copt amestecând cu o spatulă. La final, adaugi ciocolata topită. Aluatul obținut îl torni într-o tavă tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit la 175 °C 20 de minute, îl lași să se răcească 15 minute în tavă și îl așezi pe un platou.
Pentru cremă, bați smântâna cu zahărul până obții o cremă groasă. Așezi peste blatul răcit complet feliuțe de căpșuni, apoi întinzi crema. Decorezi tortul cu fulgi de ciocolată, cu căpșuni și presari cacao. Îl dai la frigider 3 ore.


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cel-mai-bun-tort-de-ciocolata-si-frisca_345056.html#ixzz4b2YvRNgF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu