Pentru blat
300 g ciocolată neagră100 g unt
250 g zahăr
1 praf de sare
4 ouă
200 g făină
2 lingurițe rase praf de copt
250 g zahăr
1 praf de sare
4 ouă
200 g făină
2 lingurițe rase praf de copt
Pentru cremă
500 g smântână cu 30% grăsime
150 g zahăr
150 g zahăr
Pentru decor
fulgi de ciocolată căpșuni
cacao
cacao
Preparare
Pentru blat, topești ciocolata pe baie de aburi și o lași să se răcească. Între timp, mixezi untul cu zahărul și cu sarea. Adaugi ouăle și continui să mixezi. Pui făina și praful de copt amestecând cu o spatulă. La final, adaugi ciocolata topită. Aluatul obținut îl torni într-o tavă tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit la 175 °C 20 de minute, îl lași să se răcească 15 minute în tavă și îl așezi pe un platou.
Pentru cremă, bați smântâna cu zahărul până obții o cremă groasă. Așezi peste blatul răcit complet feliuțe de căpșuni, apoi întinzi crema. Decorezi tortul cu fulgi de ciocolată, cu căpșuni și presari cacao. Îl dai la frigider 3 ore.
Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cel-mai-bun-tort-de-ciocolata-si-frisca_345056.html#ixzz4b2YvRNgF
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu