PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

duminică, 11 iunie 2017

Cura cu usturoi face miracole!

Cura cu usturoi face miracole! Înghite câte un căţel de usturoi timp de 5 zile pe stomacul gol

http://www.andreilaslau.ro/cura-cu-usturoi-face-miracole-inghite-cate-un-catel-de-usturoi-timp-de-5-zile-pe-stomacul-gol


Cura cu usturoi face miracole! Înghite câte un căţel de usturoi timp de 5 zile pe stomacul gol
Toate studiile medicinale arata ca usturoiul este un antibiotic natural. Consumat pe stomacul gol, de preferinta inainte de micul dejun, lupta cu bacteriile nocive care se afla in stomac.
 
Consumat pe stomacul gol, usturoiul ajută la prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii. Puţine persoane cunosc, însă, beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol.
În Egipt, era utilizat ca fortifiant, îi erau cunoscute proprietăţile de antiseptic, vermifug şi antidot contra turbării şi a muşcăturilor de viperă.
De altfel, usturoiul are o reputaţie excelentă atunci când vine vorba de tratarea şi ameliorarea bolilor de inimă precum atacul de cord sau hipertensiune.
Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a combate hipertensiunea.
Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, scazand presiunea. Altii citeaza puterea sa de a inlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, de a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade.
Usturoiul nu vindeca diabetul si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului.
Dar dovezile arata ca poate fi un mod util de a scadea glicemia si, astfel, de a controla boala.
Proprietăţile sale puternice antioxidante şi antifugice luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă afecţiuni ale inimii, cancer sau chiar Alzheimer.
Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din China, persoanele care mănâncă usturoi crud de cel puţin două ori pe săptămână au un risc cu 44% mai scăzut de a face cancer de gât. Mai multe studii ştiinţifice au concluzionat că usturoiul previne mai multe afecţiuni comune, fiind un excelent antibiotic natural.
Alte beneficii ale usturoiului:
Usturoiul proaspăt poate ajuta în lupta contra bacteriilor, fungilor şi infecţiilor cu viermi şi poate ucide bacterii precum E. coli sau Salmonella.
 
Contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, protejându-l în acelaşi timp.
Poate trata herpesul şi ciupercile de la nivelul picioarelor, dar şi negii.
De asemenea, are un puternic efect antiinflamator, ajutând organismul să lupte contra alergiilor.
Sucul de usturoi calmează mâncărimile şi erupţiile apărute în urma ciupiturilor de insecte.
Folosit zilnic, întăreşte sistemul imunitar reducând numărul şi frecvenţa răcelilor, ajută la tratarea iritaţiei gâtului şi scade riscul de a avea cancer.
Conţine vitaminele C şi B6, dar şi seleniu şi fier.
Are un bun efect împotriva căderii părului. Masează delicat scalpul cu un căţel de usturoi sau în amestec cu puţin ulei de măsline.
Aplicat pe coşuri, elimină bacteriile şi ajută la vindecarea acestora.
De retinut!
Dacă nu poţi tolera usturoiul şi totuşi vrei să beneficiezi de minunile pe care la face, poţi apela la suplimente alimentare.
Surse selective: www.csid.ro
www.kilocalorii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu