PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

vineri, 2 iunie 2017

PRIETENIE



Un gand… Un vis... O dorinta… Tristete… Bucurie… Fiecare dintre noi le simte, le traieste si doreste, la un moment dat, sa le impartaseasca. Vrem sa iubim, sa fim iubiti. Si totusi, parca exista ceva mai profund, ceva mai trainic, ceva ce ne da cu adevarat putere, ceva ce nu ne lasa sa ne descurajam, ceva ce ne da, pana la urma, aripi sa visam din nou. Sa fie acest lucru prietenia? Pentru fiecare dintre noi, prietenia inseamna ceva, fiecare ii da valente diferite. Si totusi, pentru cei mai multi, prietenia inseamna, de cele mai multe ori, TOTUL. Prietenia? Un cuvant ce greu poate fi explicat in cuvinte. Prietenia… exprimarea sincera si fara rezerve a gandurilor si simturilor tale in fata unei alte fapturi omenesti, sinceritate totala si dezinteresata in viata launtrica cea mai intima, ca o incercare de retraire in profunda simpatie a unei alte fiinte omenesti. Prietenia face sa nasca, hraneste si intretine cele mai frumoase sentimente de generozitate de care e capabila o inima omeneasca. Prietenie este cand persoana care ti-e alaturi accepta sa fie "acolo" pentru tine si la bine si la rau


Sufletul omului este dependent de iubire. Oricât de împlinit ar fi pe plan material, profesional, social, omul nu poate fi fericit fără un suflet alături, cu care să își împartă viața. Nevoia de iubire îl face să ajungă în momente disperate, care îl împing să facă alegeri greșite. Și se aruncă orbește în povești de iubire incerte. Uneori vede omul de care se îndrăgostește mai frumos și mai bun decât este de fapt și îi da o valoare mult peste realitate. Vrea să iubească și ignoră defecte, lipsuri, mulțumindu-se cu puțin, având impresia uneori că i se oferă chiar peste meritele sale.
Cu timpul sufletul lui începe să simtă lipsurile... începe să-l doară că nu primește aceeași iubire înapoi. Și realizează că s-a grăbit să creadă, să se dăruiască, să iubeasca... Vede omul aşa cum este de fapt şi descoperă o imagine diferită de cea pe care şi-o crease la început. Realizează că totul a fost o amăgire, o risipă de vise și o pierdere de timp…
Realizează că s-a îndrăgostit de o iluzie, în mare parte propria sa invenție, născută din nevoia lui disperată de a iubi…
Putem alege pe cine să iubim?
Poate că da, dacă am iubi rațional... dar se pare că inima ia decizia finală...
Dar o rațiune puternică nu face compromisuri. Iar omul trebuie să găsească puterea să renunțe. Să înțeleagă că merită mai mult, că merită totul și că trebuie să mai aștepte până când va întâlni sufletul pereche, dispus să i se dăruiască în totalitate.
Ruptura de un om de care te-ai îndrăgostit și de visele în care acesta era inclus este foarte dureroasă.
Dar nimic nu este mai dureros decât o iubire neîmpărtăşită!








  • "Într-o bună zi îți vei da seama că timpul ți-e pe sfârșite ... Atunci îți vei sprijini obrazul în palmă , vei privi lung către nicăieri și te vei întreba retoric : ''Unde și când s-a dus...?'' În jur îți va fi gol , în suflet la fel , căci toți cei dragi vor fi plecați demult de acolo ... Îți vei aminti vag cum fericirea te-a însoțit până la un moment dat , dar tu nu ai avut vreme pentru ea ... sau cum ai fost așteptat de către oamenii care te iubeau , dar tu nu ți-ai făcut timp să ajungi la ei ...Toate au trecut pe lângă tine , toate au zburat , toate s-au dus ... Ziua în care vei realiza că ți-au rămas atât de multe nefăcute va fi extrem de dureroasă ... dar tardivă.
    Umple-ți acum cât încă poți sufletul și timpul cu oamenii care abia așteaptă să și-l petreacă pe al lor cu tine . Altfel ... într-o zi ... îți vei da seama că timpul tău s-a sfârșit ... în van ..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu