PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

joi, 27 martie 2014

..Iubirea este un schimb de fiinţă............


..Iubirea este un schimb de fiinţă, o întregire reciprocă. Iubirea îmbogăţeşte pe fiecare pentru că primeşte şi dăruieşte la nesfârşit, pe când ura sărăceşte , pentru că nu dă şi nu primeste nimic.” 
Pr. D. Staniloae,...


.
. 


.“Cerne Doamne linistea uitarii
Peste nesfarsita suferinta
Seamana intinderi de credinta
Si sporeste roua indurarii

Rasadeste Doamne dragostea si crinul
In ogorul napadit de ura
Si asterne peste munti de zgura
Linistea iertarea si seninul”


Corneliu Coposu

.....


..
Un pas inainte…

Este un pas înainte atunci cînd te opreşti măcar pentru o clipă din tăvălugul vieţii pentru a contempla lumea, fiinţa, inima, soarele, mintea sau luna.

Este un pas înainte atunci cînd te retragi din toate care nu simţi că sînt ale tale.

Este un pas înainte de fiecare dată cînd rămîi pe loc, liniştit şi nu fugi după toate fantasmagoriile minţii.

Este un mare pas înainte orice pas făcut în direcţia inimii tale.

Este un pas înainte orice bine pe care l-ai făcut în lumea aceasta cu o inimă sinceră.

Să faci un pas înapoi poate fi uneori şansa unui pas înainte pentru mulţi din jurul tău.

Este un pas înainte şi atunci cînd începi să înţelegi că, deşi ţi se spune să cauţi cu frenezie fericirea, suferinţa nu trebuie alungată, pentru că numai ea poate da valoare, contur şi claritate bucuriei tale. Suferinţa este atrasă de faptele noastre rele, dar de plecat pleacă singură, nu trebuie să te lupţi cu ea. Cînd suferi nu denigra suferinţa, îndreaptă-ţi eforturile spre lumină şi suferinţa va pleca singură. Suferinţa nu trebuie nici îndrăgită sau căutată, dar dacă a apărut în viaţa ta accept-o cu seninătate. Este un mare pas înainte cînd ajungi să înţelegi aceasta.

Este un pas înainte atunci cînd cu înţelepciune reuşeşti să găseşti echilibrul între a trăi pentru ceilalţi şi a trăi pentru inima ta.

Este un pas înainte atunci cînd realizezi ca cea mai profundă savoare a vieţii nu vine din realizarea lucrurilor măreţe, ci din capacitatea de a fi pe deplin şi plăcut emoţionat de cele mai banale gesturi sau lucruri.

Este un pas înainte atunci cînd începi să înţelegi cît de insignifiantă este viaţa ta şi cît de absurd este să faci sacrificii enorme doar pentru a fi „Cineva”! N-am văzut prostie mai mare decît să alergi după faimă!

Este un pas înainte pentru sufletul tău atunci cînd nu mai simţi să mergi în direcţia dată de scopurile iluzorii ale lumii şi începi să te simţi tot mai bine cu tine, cu ceea ce ai, acolo unde eşti.

Există şi un loc din care dacă priveşti remarci că orice pas făcut este un pas înainte. Chiar şi statul pe loc este tot un pas înainte din perspectiva acestui loc! Tot aşa cum există un loc din care se vede că oricîţi paşi ai face nu te deplasezi nicăieri, un loc din care dacă priveşti nu există înainte sau înapoi, stînga sau dreapta, sus sau jos. Este un mare pas înainte să ajungi în acest loc. Vă îmbrăţişez!

Cristian C. Turcanu
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu