PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

DRAPELUL ROMANIEI !

http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro.....

....Un drapel sau steag este o bucată de material colorată mono sau multi-cromatic, având un anumit model și o anumită formă geometrică (de obicei un dreptunghi). El se poate atârna de un stâlp sau de un catarg și este folosit pentru semnalizare, delimitare sau identificare.
Drapelul național al României este un tricolor cu benzi verticale, începând de la lance, albastru, galben și roșu. Are o proporție de 2:3 între lățime și lungime. Constituția României prevede la articolul 12, alineatul 1 că „Drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu”. Proporțiile, nuanțele culorilor precum și protocolul drapelului au fost stabilite prin Legea nr. 75 din 16 iulie 1994.
Tricolorul ca simbol al națiunii românești apare la începutul secolului XIX : astfel, este de remarcat prezența celor trei culori în canafii și în picturile de pe pânza drapelului răscoalei lui Tudor Vladimirescu, în cadrul căreia li se atribuie pentru prima oară semnificația: "Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Frăție (roșul sângelui)".
http://coltisorderai.blogspot.ro
 http://coltisorderai.blogspot.ro
...ROMANIA 
SURSA "http://coltisorderai.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu