PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Inscriptie antica descoperita la Cairo

 Inscriptie antica descoperita la CairoOriens

Fb-Button

Noi descoperiri arheologice in Egipt
Noi descoperiri arheologice in Egipt
O stelă ( element arhitectural) ce conţine mai multe texte religioase a fost descoperită în timpul unor lucrări în Matariya, în nordul oraşului Cairo din Egipt.
Matariya a fost un important centru religios în timpul erei faraonilor, dar şi în epocile Greco-Romane sau Copte, când purta numele de Heliopolis. Stela ce datează din timpul celei de-a optsprezecea dinastii egiptene, a fost sculptată în calcar şi conţine trei linii de texte religioase. Prima linie prezintă numele preotului de la Templul Zeului Ra din Heliopolis.
Dendera, Egypt
Dendera, Egypt
Celelalte două linii de text nu au fost încă descifrate, urmând ca o serie de lucrări ştiinţifice să încerce să descopere conţinutul lor. Stela este studiată cu atenţie de experţii arheologi şi egiptologi de la laboratorul arheologic din Matariya.
Zeul Egiptean Ra
Zeul Egiptean Ra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu