PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

marți, 5 noiembrie 2013

TRATAMENTE NATURISTE

Frunzele de catina au acid ascorbic, tanin si oligoelemente. 

Frunzele si scoarta de catina se remarca prin continutul de serotonina care ajuta in buna functionare a sistemului nervos. Decoctul din funze si ramurele de catina este eficient in afectiunile tractului gastro-intestinal. Decoctul se prepara astfel: Se adauga o lingurita de planta uscata la o cana de apa clocotita, se fierbe timp de jumatate de ora, se filtreaza si se bea. Infuzia din frunze si ramurele de catina este benefica in tratamentul bolilor de piele.Proprietatile fructelor de catina: 

Sucul din catina are efect bun in ameliorarea tusei. Se poate amesteca cu miere de albine pentru un efect si mai bun si un gust mai dulce. 
Catina are proprietati antibacteriene si antioxidante, ajuta in combaterea bolilor intestinale. 
Este recomandata in boli de piele, arsuri, degeraturi. 
Sucul de catina ajuta in tratamentul hepatitei toxice, constipatiei si avitaminozei. 
Fructele de catina previn si trateaza ateroscleroza. Prin continutul de substante cumarine sunt eficiente in prevenirea formarii cheagurilor de sange, astfel scad riscul de a suferi de infarct sau accident vascular cerebral. 
Catina contine multe vitamine, printre care si vitamina B care ajuta in cresterea potentei. 
Decocotul din catina are proprietati laxative. 
Catina trateaza reumatismul, diabetul, guta, ajuta la eliminarea acidului oxalic si acidului uric. 
Ceaiul din catina alba este bun pentru combaterea racelii. Se adauga 5 g catina alba uscata la o cana de apa clocotita, se fierbe 5 minute, se strecoara si se bea indulcit cu miere de albine. 

Uleiul de catina se realizeaza din fructe de catina, are miros caracteristic si culoare rosie-portocalie. Se remarca prin proprietatile vindecatoare deosebite datorita continutului mare in importante substante active necesare organismului uman. Are in compozitia sa caroten, vitamine B1, B2, B3, B6, B9, C, E, F, K1, betanina, fosfolipide, minerale, gliceride si oligoelemente, steroli, carotenoizi, acizi grasi polinesaturati, acid palmitic, acid stearic, acid linoleic, acid oleic, acid salicilic, acid malic, acid tartric, substante cumarine, pectine, substante flavonoide (quercetin, rutin si altele). Dintre minerale si oligoelementele pe care le contine amintim: cupru, fier, vanadiu, mangan, nichel, cobalt, siliciu si altele.Proprietatile uleiului de catina: 

Avand in vedere elementele sale componente uleiul de catina este cel mai bun dintre toate uleiurile vegetale. 
Are proprietati vindecatoare, antibacteriene, analgezice, antibiotice, antioxidante, coleretice, antiinflamatoare si protectoare impotriva radiatiilor, ajuta in consolidarea sistemului imunitar al organismului. 
Este un medicament natural necesar pielii, vederii, mucoaselor. 
Uleiul de catina este mai bogat in vitamina C decat sunt citricele, lamaia si portocala. Astfel are proprietati antialergice si antiinflamatorii, intareste peretii vaselor de sange, are efect bun asupra vazului, sangelui, productiei de colagen si sintezei de hormoni steroizi. 
Uleiul de catina imbunatateste digestia, previne dezvoltarea proceselor inflamatorii la nivelul organelor din sistemul digestiv. Trateaza ulcerul gastric si duodenal, colita ulcerativa, colita cronica, enterocolita, gastrita cu aciditate mare, esofagita, ficatul gras si litiaza biliara. 
Persoanele care sufera de anemie trebuie sa consume ulei de catina. 
Uleiul de catina imbunatateste metabolismul lipidic, vindeca afectiunile ficatului, creste continutul de proteine din ficat si ajuta la refacerea tesuturilor deteriorate. 
Prin continutul de vitamina E si a altor substante active are rol important in procesele de dezvoltare embrionara, are proprietati imunostimulatoare si antiinflamatoare. Contine de doua ori mai multa vitamina E decat uleiul din germeni de grau. 
In cazuri de inflamatii ale colonului si intestinului subtire se recomanda uleiul de catina. De asemenea este un medicament natural foarte bun in tratamentul afectiunilor gastrice si duodenale. Se ia o lingurita de ulei de catina de 2 ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa. 
Este indicat in tratamentul fisurilor anale, afectiunilor colonului, hemoroizilor.Este un medicament eficient pentru prevenirea dezvoltarii ateroslerozei deoarece contine vitamina K1, betaina si fosfolipide. De asemenea reduce colesterolul din sange, imbunatateste rezistenta organismului si amelioreaza crizele anginoase. 
Uleiul de catina este un bun remediu pentru laringita si faringita. 
Normalizeaza tensiunea arteriala, are efect benefic asupra sistemului cardiovascular datorita continutului de omega-3, omega-6. 
Uleiul de catina vindeca arsurile, leziunile, taieturi, fisuri, ulcerele, eczemele, degeraturile, ranile, psoriazisul, acneea, lupusul, piodermitele, dermatita atopica, abcesele si alte boli de piele. 
Este eficient si in protejarea ochilor de atacul daunator al radicalilor liberi, in reducerea proceselor inflamatorii la nivelul organelor si tesuturilor. Imbunatateste circulatia sanguina din zonele din apropierea ochilor, scade presiunea intraoculara, trateaza blefarita, keratita, conjunctivita, leziunile si arsurile oculare. Ajuta in prevenirea unor boli de ochi, in degenerescenta maculara, glaucom si cataracta. 
Persoanele care au suferit interventii chirurgicale pot folosi cu incredere ulei de catina pentru a-si intari organismul si restabili sanatatea acestuia. 
Este indicat in tratamentul bolilor tractului respirator superior, al bolilor gingivale, al unor boli de genul: faringita, sinuzita, rinofaringita, amigdalita, laringita. 
Inhalatiile cu ulei de catina ajuta in tratamentul bolilor tractului respirator. 
Uleiul de catina intareste unghiile fragile si imbunatateste structura si aspectul parului. 
Hraneste pielea, o protejeaza de ucare, de exfoliere, imbunatateste metabolismul si microcirculatia tesutului subcutanat.
Elimina ridurile de pe fata, normalizeaza elasticitatea pielii, reface echilibrul acid-alcalin al acesteia. 
Previne imbatranirea prematura a pielii care ar putea sa apara datorita unor dezechilibre hormonale. 
Ajuta in tratamentul acneei, arsurilor solare, arsurilor chimice, previne inflamarea pielii. 
Albeste petele de pe fata care apar cu trecerea anilor, elimina pistruii, catifeleaza pielea.Poate fi utilizat in aromaterapie, la realizarea de masti cosmetice pentru piele, buze, unghii si par.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu