PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

duminică, 9 februarie 2014

La Tour Eiffel-VISUL PARISIAN

..Descriere: C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\TURN EFEEL\PARIS FUJIF 133.jpg





Descriere: C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Originals\champs mars.jpg
.. Champ de Mars- foto din Turnul Eiffel    
..


   Vrand ,nevrand, la Paris vezi Turnul Eiffel!
   Inaugurat in 1889, devenind mai tarziu un simbol nu doar al Capitalei franceze ci si al Frantei,Turnul Eiffel,are o inaltime de 324m, (ca sa va dati seama,cam cat de doua ori parul lui Matei cu Deal cu tot ! ) si a servit ca arc de intrare la Expozitia Universala ce a avut loc in acel an la Paris.Putini cunosc insa faptul ca celebrul inginer francez Alexandre Gustave Eiffel care a construit turnul ce-i poarta numele,are si in Romania doua realizari: Grand Hotel Traian,din Iasi,si mausoleul familiei politicianului Petre P. Carp,in loc.Tibanesti,jud.Iasi.Se afirma ca otelul folosit la construirea turnului ar fi fost produs in Romania, la Resita.
   La proiectul Turnului Eiffel alaturi de antreprenorul Gustave Eiffel,au lucrat inginerii Maurice Koechlin şi Emile Nouguier, precum şi arhitectul Stephen Sauvestre. Dintre cele 107 propuneri din competiţie, turnul lor a fost ales câştigător, iar fundaţia a fost plasată pe Câmpul lui Marte. Construcţia a durat doi ani, două luni şi 5 zile, inaugurarea având loc la 31 martie 1889. Pentru ea, 50 de ingineri şi designeri au realizat 5.300 de schiţe şi desene, 180 de muncitori au fabricat cele peste 18.000 de piese componente, iar alţi 132 de muncitori le-au asamblat pe şantier. Cei patru piloni ai turnului sunt orientaţi spre punctele cardinale şi formează o bază pătrată cu latura de 125 metri.
  Gustave Eiffel a iniţiat, din biroul său de pe platforma superioară, o serie de observaţii astronomice şi fizice (meteorologice, de rezistenţă la vânt, de radiotransmisie etc.). În timp, turnul s-a transformat într-un laborator de experimente şi măsurători ştiinţifice
  La inceput Turnul Eiffel a fost considerat inestetic ,multi parizieni si oameni de cultura protestand  impotriva realizarii turnului.Initial,urma sa fie demolat dupa 20 de ani. Fiindcă a fost locul unde s-a experimentat radiofonia şi pentru că a jucat un rol important în momentul apariţiei televiziunii franceze, turnul a fost salvat de la demolarea programată pentru anul 1909. De fapt, Turnul Eiffel a fost folosit ca o antenă uriaşă şi astăzi înălţimea lui a crescut de la 300m, la 324 m  datorită reţelelor de transmisiuni ce şi-au făcut loc în vârf: 54 de staţii TV, 31 de staţii radio, 120 de antene.

  Se spune ca mai tarziu tocmai unul dintre semnatarii protestului din 1887,scriitorul Guy de Maupassant, a fost vazut luand masa la restaurantul din turn. Intrebat fiind cum de se afla acolo el a raspuns: ,,Aici e singurul loc din Paris unde pot sa nu vad turnul!”
Paris
Descriere: C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\TURN EFEEL\PARIS NOTRE DAM 030.jpg


..Turnul are trei etaje accesibile vizitatorilor: primul la 57m,al doilea la 115m,iar cel din varf la 276m.   














   

Descriere: C:\Documents and Settings\User\Desktop\FOTO SEL MONTMATRE\resized\PARIS LUXEMBOURG 176_800x597.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu