PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

SUMELA-MANASTIREA DIN STANCA-ESTUL TURCIEI

Sumela, mănăstirea din stâncă Oriens

Fb-Button
sumela 1 oriens.ro
Aflandu-se la o altitudine de 1200 de metri, si la o distanta de 62 kilometri fata de orasul Trabzon, manastirea Sumela este la capatul unui drum incantator si datator de emotii. Ridicata prin sec.IV de doi preoti greci conform legendei, a fost urmarea gasirii unei icoane a Sf. Maria intr-una din grotele muntelui. Icoana Fecioarei Maria a devenit simbolul manastirii. Intrarea in manastire se face urcand o scara de piatra lunga si ingusta. Treptele duc apoi de acolo in curtea interioara, de unde sunt accesibile celelalte locatii interioare.
sumela 2 oriens.rosumela 4 oriens.rosumela 5 oriens.rosumela 6 oriens.ro
Pictura murala te striveste efectiv prin maretie. Culoarea inca se mai pastreaza vie si tot la fel, chemarea icoanelor catre ele si dincolo de ele.
Sumela e o oaza a crestinatatii intr-o lume musulmana. Dupa mai bine de jumatate din calatoria in estul Turciei, am simtit intoarcerea acasa. Erau chipuri cunoscute, chiar daca uzate de vreme. Dupa desertul Anatoliei, natura revenea la viata, iar briza Marii Negre se simtea in aer.
sumela 7 oriens.ro
Map picture

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu