PENTRU MAI TARZIU

PENTRU MAI TARZIU
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Ferdowsi, este unul dintre titanii poeziei persane,

Hakīm Abu’l-Qāsim Ferdowsī Tūsī, cunoscut ca Ferdowsi, este unul dintre titanii poeziei persane, opera sa fiind tradusă şi analizată în toată lumea. Ferdowsi s-a născut în anul 940 în provinciaKhorasan, în nord-estul Iranului, şi a murit în anul 1020 la vârsta de 82 de ani. Mormântul lui, aflat în oraşul Tus, la 20 de kilometri de Mashhad, este vizitat în fiecare an de cei ce apreciază poezia şi arta persană.
Mausoleul lui Ferdowsi, Tus, Iran, Oriens.ro
Mausoleul lui Ferdowsi, Tus, Iran, Oriens.ro
Cea mai importantă operă a lui Ferdowsi este cu siguranţă Shah-nameCartea Regilor), epopeea culturii iraniene, o operă epică exceptională, ce prezintă istoria poporului iranian, miturile şi legendele sale. Ferdowsi este considerat poetul naţional al Iranului, operele sale conturând practic identitatea poporului iranian.
O pagina din Shahnameh
O pagina din Shahnameh

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu