iarna de poveste...iarna copilariei..
Orice copil, ca-i rău sau bun, Ar vrea un dar în Seara de Ajun. Şi sunt atâtea lucruri minunate! Dar eu socot că dintre toate, Unul e fară preţ: se cheamă SĂNĂTATE. Deci Moş Crăciun, când vii pe inserate, Aş vrea s-aduci in sacul tau şi sănătate. De-ai şti ce mult aş vrea să fie cu putinţă, Să nu mai fie-n lume copil in suferinţă… Iar de nu poţi, te înţeleg şi nu m-aş supăra, Ştiind ca nu orice minune se poate întâmpla. Dar tu eşti înţelept şi ştii mai bine Şi ce se poate şi ce ni se cuvine. Să ştii… am mare încredere în tine...
ROMANIA,TARA LUI MOS CRACIUN!
VINE MOS CRACIUN!
DE LA UN PRIETEN BUN NETLONG..
România, ţara lui Moş Crăciun
Mai acum vreo 20 de ani ( ce repede au mai trecut!) România era ţara lui Moş Gerilă. Îi plăcea acestui moş să trăiască în această ţara cu veri călduroase, dar, mai ales, cu ierni friguroase. Mai puneam noi câte o haină groasă când intram în apartamentele construite pe bandă, bune de congelatoare pentru puii de avicola care nu au nici mamă nici tată. Răsuna cerul patriei de colindele cântate, cu nasul îngheţat, de copiii zgribuliţi, îmbrăcaţi în uniformele şcolare. Cei mai mari, maturii adică, urmaşii vitejilor voievozi ai neamului, se întreceau în credinţa întru Domnul. Te mai întâlneai cu unul, cu altul. Dădeai mâna cu sinceritate, îl întrebai de sănătate, apoi mai rosteai, ori tu, ori el, ceva de genul: "Dumnezeii mamii lui! Şi-a ei!" Şi plecai în plata sfântului. Parcă nici n-a fost. Ce vremuri! A revenit Moş Crăciun, într-un an, în '89 parcă. Dar, cum a fost surghiunit atâtea decenii, a făcut greşeli din ce în ce mai mari. Ca o fată mare, ţinută din scurt de mama evlavioasă, când s-a văzut liberă fără tutelă şi-a dat drumul la toate dorinţele încorsetate în visul unei nopţi de vară.
N-a mai contat pentru acest popor de drept credincioşi, unde găseşti la fiecare sută de metri câte o biserică, că suntem în sfintele sărbători ale naşterii Mântuitorului. Drept îi că acum găseşti şi câte o bodegă din 50 în 50 de metri. N-a contat nimic. Armata a tras în fraţii ei de suferinţă. În părinţi, în surori, chiar în proprii ei copii. Doar a dat ordin comandantul suprem. Unul şi-a dat seama de grozăvia ordonată de el şi s-a sinucis. Iată ce ostaşi grozavi am avut de-a lungul istoriei. Au tras nişte nătărăi de ofiţeri în proprii soldaţi că nu au vrut să treacă cu tancurile peste baricadele în spatele cărora se aflau români, nu turcii de la Plevna şi nici nemţii la Oituz. Am omorât cu bestialitate doi dictatori. Foarte periculoşi(! ) Nişte bătrâni neputincioşi... Ce au făcut ei? Au făcut ce le-au spus alţii, tot români, cu origine sănătoasă. Care s-au ploconit în faţa celor doi babalâci aşa cum de veacuri acest popor s-a ploconit! Şi am dat naştere unor balauri cu capete hidos de infinite.
Am intrat în două războaie mondiale ca nişte tonţi şi am ieşit mai rău de cum am intrat. Cu opincile găurite şi căciulile pleoştite. Am ieşit cu datorii de război. Asta după ce că am luptat în două tabere diferite. Ar fi trebuit să câştigăm câte ceva de la fiecare tabără. Dar noi am pierdut o Basarabie! Cel mai frumos ţinut al României vechi. Dacă nu l-am meritat...!
Astăzi îl aşteptăm, ca de fiecare dată, pe Moş Crăciun. Poate ne rezolvă el ce nu putem noi. Că doar toate ni le-au rezolvat alţii. La televiziuni se spune verde în faţă că suntem conduşi în plină democraţie autentică, de un tiran, de un dictator. El vrea să conducă singur, restul nu sunt în stare că dorm în Parlament pe moale. E criză, şi suntem un popor de mămici şi de bebeluşi. Bine ne-a mai zis acest preşedinte din ultimul veac!
Şi-au mărit salariile în plină criză, în timp ce năpăstuitului popor le-au redus cu 25 la sută. E ca şi cum ei ar căuta-o cu lumânarea. Dar ştiu foarte bine că avem sârmă în nas. Ne duc cum vor şi unde vor ei.
Mi-a plăcut cum a zis un ziarist. "Să lăsăm trenul să fie condus de mecanic. Impegatul să-şi facă treaba lui, conductorul pe-a lui", adică să o facă pe naşul şi să ia şpagă, nu să controleze biletul.
Eu totuşi mă gândesc cum de suntem noi aşa de norocoşi... Cum de marinarul nu-şi conduce vaporul? Că doar asta ştia cel mai bine, aşa a zis el. Au, oare, nu el a scufundat o flotă întreagă?
România e la degetul lui. Face ce vrea cu ea. Dar, vine acuşi Moş Crăciun. Vine împreună cu Moş Gerilă! Ho, ho, ho!
Ha!
Veysel can 24 decembrie 2010CRACIUN FERICIT PRIETENI NETLONG!
"Binecuvantat este sezonul care care aduna toata lumea intr-o conspiratie a dragostei."-Hamilton Wright Mabi
Vine Craciunul care inseamna mai mult decat brazi impodobiti, lumanari aprinse si miros de cozonaci.
Craciunul este spiritul dulce al prieteniei ,sufletul cald al mamei,al celor dragi care lumineaza tot anul.
Este bunatate,speranta renascuta,pace si intelegere.
Daruieste din toata inima si deschide-ti sufletul pentru a primi dragoste si fericire!!!
Craciun fericit tuturor!!!
.
Craciunul flutura bagheta magica pe deasupra lumii, si pastreaza, tot ceea ce este mai bland si mai frumos.
Fie ca magia sarbatorilor sa va aduca liniste si pace in suflet.
Va doresc tuturor un Craciun de vis si un an nou plin de bucurii!
MERRY CHRISTMAS!cafeaua de dimineata!
Cafeaua si beneficiile ei
Consumata in cantitati moderate (1-2 cesti pe zi), cafeaua poate avea efecte benefice asupra sanatatii.
Folosita pentru prima data in manastirile Etiopiei de la inceputul crestinismului, pentru diminuarea oboselii in timpul ceremoniilor religioase de lunga durata, cafeaua este in momentul de fata unul din cele mai consumate produse care contin cofeina, alaturi de bauturi racoritoare si ceai.
Cum actioneaza cafeaua asupra organismului
Studii recente au evidentiat actiunea psiho-stimulatoare a cafelei. Se pare ca aceasta imbunatateste timpul de reactie si vigilenta si poate creea buna dispozitie.
Cafeaua stimuleaza secretia de saliva si de suc gastric precum si tranzitul intestinal, favorizand digestia, de aceea nu este recomandata celor cu afectiuni precum gastrita, ulcerul gastric sau duodenal.
Unele studii indica faptul ca substantele continute de cafea pot reduce aparitia unor anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel hepatic si cel de colon, acidul colorgenic protejand impotriva diabetului de tip 1 si 2. Consumul de cafea nu influenteaza riscul bolilor coronariene si poate preveni calculii biliari la femei.
Compusii cafelei si rolul lor
Cafeaua contine antioxidanti (fenol, arome volatile) care impiedica distrugerea celulelor si, implicit, declansarea unor boli, iar acidul colorgenic reduce concentratia de glucoza. Un consum de pana la 2 cesti de cafea pe zi se pare ca reduce riscul afectiunilor cardiovasculare.
Cofeina, principalul element din compozitia bobului de cafea, stimuleaza sistemul nervos, creste activitatea intelectuala, reduce temporar starea de oboseala si favorizeaza digestia, stimuland activitatea aparatului excretor.
Actioneaza asupra tubului respirator si este un bun remediu impotriva durerilor de cap si a migrenelor pentru ca dilata vasele de sange.
Cofeina nu se regaseste insa numai in cafea, ci este o componenta importanta a ceaiului, a ciocolatei, dar si a bauturilor racoritoare sau energizante, precum si a unor medicamente pentru combaterea durerilor de cap, racelilor ori alergiilor. Cantitatea de cofeina din cafea variaza foarte mult, in functie de tipul acesteia (cafea pentru filtru sau solubila, tare sau slaba).
Studiile de specialitate arata ca nivelul mic de cofeina continut intr-o ceasca de cafea imbunatateste puterea de decizie si viteza de reactie, in timp ce cantitati mai mari (2-3 mg/ kg din greutatea corporala) determina o mai buna rezistenta la efort fizic. Prin imbunatatirea performantelor, vigilentei si promptitudinii, cofeina din cafea scade nivelul de depresie si anxietate, precum si riscul de suicid.
Aceasta se absoarbe rapid si se elimina la fel de repede din organism; intr-un interval de 3-6 ore se reduce la jumatate cantitatea aflata in sange.
Contraindicatii
Pe langa beneficiile unui consum moderat, cafeaua are si contraindicatii. Astfel, cei cu afectiuni precum hepatita cronica, ciroza, ulcer gastric sau duodenal, guta, nevroza, dureri de cap, hipertensiune arteriala si enterocolita cronica ar fi bine sa evite consumul de cafea.
De asemenea, cafeaua nu este recomandata copiilor, adolescentilor si mai ales femeilor in perioada menopauzei si postmenopauzei, pentru ca favorizeaza osteoporoza.
Cafeaua si cancerul
Studiile stiintifice nu au confirmat pana acum ca un consum de cafea pe o perioada indelungata ar putea provoca aparitia cancerului.
Dimpotriva, exista dovezi potrivit carora cafeaua ar avea un efect pozitiv - în functie de doza - asupra cancerului colorectal, posibil datorita reducerii acizilor bilei.
Cafeaua si sarcina
Consumata cu moderatie, cofeina nu are efecte asupra fertilitatii sau conceptiei. Totusi, femeile insarcinate care beau cafea tind sa devina agitate si nervoase.
In plus, cofeina nu are nici o valoare nutritiva si favorizeaza pierderea calciului, un nutrient deosebit de important pentru o sarcina sanatoasa. Unele studii au aratat ca 300 mg pe zi de cofeina pot creste riscul de pierdere a sarcinii. Prin urmare, pentru a fi sigure ca veti purta sarcina fara incidente deosebite, e bine sa reduceti consumul de cofeina.
Cafeaua vindeca celulita
Kilogramele in plus si celulita sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta femeia moderna. Ori, cofeina joaca un rol foarte important in combaterea acestor neplacute fenomene. Majoritatea cremelor de corp anticelulitice o folosesc ca ingredient, iar unele studii arata ca putem slabi consumand cafea, 300-400 de calorii putand fi arse in fiecare zi printr-un consum moderat.
Crema anticelulitica usor de preparat
Si pentru a veni in sprijinul celor care vor sa scape de celulita, iata si o reteta eficienta pe care o puteti prepara chiar acasa e amesteca zat de cafea cu ulei de masline si se obtine o pasta cu care se maseaza zonele corpului afectate de celulita.
Cafeaua si obisnuinta
Exista o diferenta semnificativa între obisnuinta si dependenta, desi adesea se face confuzie între cele doua.
Simptomele dependentei fizice includ pofta si nevoia de a creste cantitatile de substanta pentru a satisface aceasta pofta.In cantitati moderate, cofeina nu actioneaza asupra zonelor din creier
legate de dependenta.
Consumul exagerat insa, poate avea efecte negative:
tulburari la nivelul tubului digestiv cu arsuri si chiar dureri si spasme gastrointestinale;
palpitatii;
insomnii;
neliniste;
stari depresive;
tremur si slabiciune musculara.
Lucia Comanescu
..
Daca tot obisnuiesti sa bei cafea de dimineata, de ce sa nu ,,reciclezi" zatul de la cafea.
Iata citeva intrebuintari :
-- tine la distanta insectele : imprastie zatul de cafea in locurile in care ar patrunde insectele in casa;
-- este un bun ingrasamint pentru rosii, morcovi, pepeni; zatul de cafea adauga vitamine, minerale si nitrogen solului, inbunatatind calitatea legumelor si le protejeaza de ,,invazia" insectelor;
-- inamic al celulitei : pe linga regimul alimentar si exercitiile de rigoare, zatul de cafea se amesteca cu un albus, se aplica pe coapse si se infasoara cu o folie de plastic si se lasa 30 de minute;
-- odorizantul perfect pentru frigider : zatul de cafea se pune intr-un recipient si lasa in frigider, va elimina mirosurile deranjante.
...
viata ca o cafea
Nu contează ce ceaşcă ai ales, cafeaua are acelaşi gust. Ceaşca nu adaugă nicio calitate cafelei.
vă uitaţi la ceaşca celuilalt gândindu-vă că e mai frumoasă decât a voastră?
Viaţa e ca o cafea bună: jobul, banii, cariera, maşina, casa, hainele, poziţia în societate sunt ceştile. Doar ne ajută să ne trăim viaţa, dar nu sunt VIAŢA. Hainele pe care le avem, poziţia în societate şi banii nu înseamnă viaţa. Doar ne ajută să trăim viaţa. Nu definesc ceea ce înseamnă viaţa. Din contră, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidioşi pe alţii care au mai mult şi nu reuşesc să se bucure de ceea ce au.
Câteodată concentrându-ne doar pe ceaşcă, uităm să savurăm cafeaua.
Savuraţi cafeaua, nu ceştile! Cei mai fericiţi oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiţi oameni ştiu să se bucure cât mai mult de ceea ce au, acolo unde au, în momentul prezent.Asa, ei fac viaţa să le fie frumoasă. !POVESTE...DE LA PRIETENI ,PENTRU PRIETENI
Poveste de actualitate:
Intr-o zi, o directoare de succes de la resurse umane a fost calcata de un autobuz in timp ce se plimba si a murit. Sufletul ei a fost intampinat la portile Raiului de catre Sf. Petru in persoana.
- Bine ai venit in Rai. Dar inainte sa te instalezi, se pare ca avem o problema. Vezi tu, n-am mai avut niciodata un director de la resurse umane care sa ajunga pana aici si nu suntem prea siguri ce sa facem cu tine.
- Nici o problema, doar lasati-ma inauntru.
- As vrea eu, dar am ordine de sus. Vei petrece o zi in Iad si una in Rai si apoi vei alege in care din ele vei vrea sa-ti petreci eternitatea.
- De fapt eu m-am decis. Prefer sa raman in Rai.
- Imi pare rau, regulile sunt reguli.
Si astfel Sf. Petru o pune intr-un lift si s-a dus direct in Iad. Usile s-au deschis si ea s-a gasit calcand pe iarba verde a unui teren de golf minunat. Mai departe era un local si in fata ei erau toti prietenii ei - directori cu care lucrase si toti o aclamau. Au alergat toti spre ea, au sarutat-o pe ambii obraji si au discutat despre vremurile trecute. Au jucat o runda excelenta de golf apoi seara s-au duc in local unde a mancat o cina excelenta formata din friptura si homar. A facut cunostinta si cu Diavolul care era de fapt un tip de treaba (chiar dragut) si s-a distrat de minune spunand bancuri si dansand. Toti au dat mana cu ea si si-au luat ramas bun in timp ce se urca in lift. Urmatoarele 24 de ore si le-a petrecut in Rai odihnindu-se pe nori si cantand la harpa. S-a distrat de minune, si cele 24 de ore au trecut fara sa-si
dea seama. Sf.Petru a venit si a luat-o.
- Deci, ai petrecut o zi in Iad si una in Rai. Acum alege-ti eternitatea.
- Nu credeam c-am sa spun asta, adica, in Rai a fost beton, dar cred ca m-am simtit mai bine in Iad. Asa ca Sf.Petru a escortat-o la lift, care s-a reintors in Iad. Cand usile s-au deschis, s-a gasit stand intr-un peisaj dezolant, pustiu, acoperit cu gunoi si mizerie. Prietenii ei erau imbracati in zdrente si colectau gunoiul in saci. Diavolul a venit si el si si-a pus bratul in jurul ei.
- Nu inteleg, spuse femeia tremurand, ieri cand am fost aici era un teren de golf si un local unde am mancat homar, am dansat si m-am simtit bine. Acum nu mai e decat pustiu si gunoi, iar prietenii mei sunt toti mizerabili. Diavolul s-a uitat la ea si a zambit.
- Ieri te recrutam. Azi esti angajata...
*.................................................- ..................................................- .............................
Râsul este o modalitate superba de a iesi temporar din stres.
*.................................................- ..................................................- ...............................
DE RETINUT:
Este important să luăm partea bună din toate.
Un om informat valoreaza cat doi!
Un om informat este mai bine protejat!
..................................................- .................
SURSA:SANDELPENTRU TOTI CE MAI AU INCA SUFLET DE COPIL
santa: Mos Nicolae vine an de an, chiar daca acum suntem “mari”, ne pregatim totusi ghetutele...Sarbatoarea aceasta din “noaptea de Mos Nicolae”ne face sa devenim nostalgici, sa ne amintim de primele porocale care ne parfumau casa in zilele friguroase de iarna, sa ne amintim de caldura si linistea acelei zile de iarna cu parfum de copilarie...
"Te asteptam si in acest an Mos Nicolae !!
Deschide poarta sufletului tau,
Si fi copilul de odinioara …
De parca ai pasii intaia oara
pe varfuri si cu talpa goala
sfios , asa ca intr-o catedrala ,
Descalta-ti ghetele ,
Le lustruieste
si asaza-le-n fereastra
catre strada
Ca mosul bun “Mos Nicolae “
ce umbla-n noaptea asta
in minunate straie
sa le vada
Visand ca un copil mereu
Pastreaza puritatea
Sufletului tau
si mosul va simti
iar sufletul din tine,
si dintr-o lume
ce o credeai pierduta
ce-I departata ,
si ai crezut-o muta
in gand si suflet
vine,iata vine
si gandul iti asculta
Cand focu-n semineu
cu limbi de zmei se joaca.
Pe la freastra ochilor el vine
Pasind pe nori
Care-n zori
s-or rasfira si pleaca
Din tolba lui
Facuta sa incapa,
O inima cat roata carului
Nu lasa dorinta nimanui saraca
Milostivire si iubire poarta
Priveste la ferestre
si rand pe rand
deschide cate-o poarta
Si pe la tine o sa treaca
El , ciorapei cu dulciuri
Pune-n ghetute si la tine
Daca ai fost cuminte
Si te-ai purtat cum se cuvine
Iar daca ai nesocotit
Tu cinstea si iubirea
O nuieluse
Va rezema de use
In noi sunt doua umbre…
Copilaria ,in care
Sufletul e cald si moale
Chiar daca sufletul de acum
Ascunde urme reci
De sentimente goale si pale,
Tu , te strecoara
‘n lumea de poveste
In care
puritate si senin mai este
Imbratisate strans ,
trairi si amintiri,
Ne readuc in minte
,nostalgice simtiri "scrisoare catre mos nicolae
SCRISOARE CATRE “MOS NICOLAE” Mos Nicolae, te rog sa ai grija si de prietenii mei.. Sunt maturi , dar in suflet ,sunt tot niste copii! Ai grija si de ghetutele lor !!! Fii generos , asa cum sunt si ei !!! Ai grija si de visele lor si nu le trimite nuieluse !!! Ai grija ca ranile din sufletele lor sa se vindece !!! Sa le spui ca sunt oameni care ii iubesc, dar nu stiu cum ...sau ...nu pot sa-si exprime sentimentele !!! Ai grija sa le spui sa invete sa se ierte pe ei insisi intai si apoi sa-i ierte si pe cei din jurul lor! Da-le putere sa treaca peste toate greutatile , Sa poata culege flori rasarite din lacrimile cazute ... ieri ! Stii ce e mai greu de suportat ? Singuratatea !!! prietenii mei nu vor sa le daruiesti case,masini ,vacante ,calatorii… .toti isi doresc un singur lucru ! Sa fie iubiti !!! Ai grija sa le zambeasca ...inima !. Adu-le aminte sa nu uite nici o clipa de dragostea fata de cel de langa ei !!!!!!!!!!! In mod special ,ai grija si de prietenul meu care intinde rugator mainile catre tine ! Nu trece nepasator ! Opreste-te o clipa si vei descoperi in el un om minunat... cu o poveste cutremuratoare , de multe ori usor de verificat ... daca ai putina rabdare !... Roaga-l pe Dumnezeu sa-i trimita si lui IUBIRE pentru ca si el e tot ... copilul LUI! Hei …..daca ar sti toti ca, un simplu gest ...unul mic...sau unul foarte mic ...dar pornit din suflet , poate aduce in inima cuiva o imensa bucurie ...ce bine ar fi !!! As vrea ca azi sa ninga ,cu fulgi mari , sa fie orasul imbracat in zapada pufoasa….totul sa fie o feerie….totul, sa fie rupt dintr-o poveste!!! si din povestea asta sa fac parte si eu ...si tu ,dragul meu prieten,...si sa-ti pot multumi de o mie de ori pentru gandurile tale , pentru cuvintele tale ... pentru trairile tale...pentru lacrimile tale !!! Pentru mine e de ajuns darul pe care l-am primit deja PRIETENIA SI IUBIREA TA, DIN INIMA !!!
LA MULTI ANI CELOR CU NUMELE NICOLAE CAT SI CELOR DRAGI PE CARE-I SARBATORITI!
http://www.youtube.com/watch?v=B-W3FMa2nHkSINGURUL ROMAN CARE A PRIMIT PREMIUL NOBEL PENTRU PACE
(ioan moraru-mijloc)
ioan Moraru – laureatul roman al premiului Nobel pentru pace
posted in Arta de a trai, Oameni deosebiti si maestrii spirituali |
Exista un român excepțional care a luat premiul Nobel pentru pace: IOAN MORARU.
Și a reușit asta pe vremea lui Ceaușescu, când era foarte greu sa faci ceva, mijloacele erau puține, iar șeful statului voia ca el sa fie românul laureat cu premiul Nobel.
De aceea nici nu este cunoscut acest român deosebit care a primit premiul pe propriul său merit, pentru o muncă imensa și care a avut o anumită eficiență.
Multi oameni spun ca nu este posibil să faci binele.
Mai spun ca sunt condiții grele, uneori insuportabile și că nu are rost să acționezi.
Ce greșeală banală!
Iată un om care a trăit în ”epoca imposibilității” – în comunism – și a reușit să facă ceva, să aibă eficiență și să fie recunoscut, deși autoritățile erau împotriva lui.
Numai leneșii, răuvoitorii și închipuiții stau pe margine, spun că totul este imposibil și eventual, critică pe altul care are înțelepciunea de a acționa.
Atunci când e greu, cu atât mai mult este important să acționezi și să faci binele.
A ști și a nu acționa este o mare lașitate.
El a avut inițiativa înființării organizatiei “International Physicians for the Prevention of Nuclear War” (în traducere, “Medicii lumii pentru prevenirea razboiului nuclear”). Trei persoane erau liderii acestei organizatii mondiale: un rus, un american si un român! Nu era un român emigrant, care fugise din tara, ci un român care trãia în România condusã de Nicolae Ceausescu. Numele sãu este IOAN MORARU si, spre jena natiunii noastre uneori nerecunoscãtoare, a rãmas încã (si astãzi) un ilustru necunoscut printre compatriotii sãi. Dupã ce a primit celebra distinctie, a intrat rapid într-un con de umbrã. Câți ati auzit de el?
A murit în 1989, cu 3 zile înainte de 22 decembrie, dar a apucat să rămână în conştiinţa studenţilor săi şi a colegilor cu care şi-a împărţit pasiunea pentru medicină. A continuat munca de cercetare începută de Victor Babeş în domeniul anatomiei patologice, remarcându-se prin numeroase descoperiri de profil. A condus Institutul de Anatomie Patologică din Bucureşti, în acest loc unul din anfiteatre purtându-i acum numele.
Premiul Nobel pentru Pace primit de Ioan Moraru la Oslo, în 1985, l-a împărţit cu doi colegi: un rus şi un american. Este vorba de Mihail Kuzin, din fosta URSS şi Bernard Lown, din SUA. Dintre cei trei, Moraru a fost singurul despre care nu s-a ştiut nimic în ţara sa în acel an, ceilalţi doi fiind, evident, ovaţionaţi de compatrioţi. Cei trei se cunoşteau din anii ’60 şi au decis să înfiinţeze o organizaţie mondială pentru prevenirea războiului nuclear. Cu atât mai mare e meritul lui Moraru, ajuns la conducerea acestei organizaţii, în condiţiile în care el nu a reuşit în România de atunci să înfiinţeze o filială a acesteia şi la Bucureşti.
Ioan Moraru s-a născut în 1927, La Dârlos, lângă Mediaş, cei de aici fiind printre puţinii români care ştiu că un sătean de-al lor a luat un premiu Nobel.MOARTEA LUI EMINESCU
Motto: „Treptat ies la iveală legături pe care anevoie le-am fi descoperit din frânturile de informaţii oficiale, ori oficioase ale vremii. Glasul său, unic în concertul politicianismului vremii, trebuia să fie stins. Supăra mult adevărul său, al căutătorului de Absolut! Căci pentru el, nu exista adevărul de conjunctură al partidelor, ci doar adevărul naţiei româneşti pentru care a trăit şi pentru care a fost sacrificat, cu tăcuta complicitate a unor personaje malefice.”
eminescu a fost asasinat!
CAMELIA MIHAI
MOARTEA LUI EMINESCU
(Reteaua Literara)
Simt sufletul strângându-mi-se ghem,
înfricoşat între coşmar şi vis,
când văd cu ochii minţii-acel blestem
în care Eminescu-a fost închis!
I-a supărat pe marii şefi de state
că dragostea de neam i-a fost povara
şi c-a cerut într-una libertate
şi-unirea Transilvaniei cu ţara.
Drept armă au găsit un "prieten bun"
ce, mişelesc, l-a acuzat de viciu
şi, declarându-l pe ascuns nebun,
i-a pregătit un loc intr-un ospiciu.
În visul meu îl văd cum, îngrozit,
încearcă să se-ascundă şi se zbate,
în timp ce ei, vicleni, l-au încolţit
şi-i leagă bine mâinile la spate.
Îi pun un diagnostic foarte dur
şi îl închid într-un salon pustiu,
apoi îi fac injecţii cu mercur,
ştiind sigur că n-o să iasă viu.
Fac tot ce pot ca toţi să-l dea uitării
prin vorbele acelui "prieten bun"
şi ca să-l scoată-n veci din viaţa ţării
l-au declarat oficial nebun.
Ba e lucid, ba nu ştie ce scrie,
politică nici vorbă să mai facă!
De-o vrea, să scrie numai poezie!
De nu, atunci l-or face ei să tacă!
Şi iese şi-l închid o vreme iară
şi iese iar şi iară îl închid!
De n-ar fi pomenit din nou de ţară
l-ar fi lăsat în pace, liniştit.
Îl zăvorăsc mai zdravăn ca-nainte
şi tratamentul este tot mai dur!
De n-au putut s-omoare-a lui cuvinte
îl vor ucide-n chinuri, cu mercur!
Ce groază-n suflet a putut să poarte!
În mine simt ce-o fi putut simti,
stând singur, trist şi-mbolnăvit de moarte,
nici printre morţi, dar nici printre cei vii!
Simt sufletul strângându-mi-se ghem,
înfricoşat între coşmar şi vis,
când văd cu ochii mintii-acel blestem
în care Eminescu-a fost ucis! .
Gheorghe Panu povesteşte în „Amintiri de la Junimea” de un sfat pe care Eminescu i l-a dat: „Panule, ştii tu că în lumea asta nu este nimic mai interesant decât istoria poporului nostru, trecutul lui... Tot, tot este un şir neîntrerupt de martiri.”
Eminescu a fost unul dintre ei.
„Or să vie pe-a ta urmă în convoiu de 'nmormântare,
Splendid ca o ironie cu priviri nepăsătoare . . .
Iar deasupra tuturora va vorbi vr-un mititel
Nu slăvindu-te pe tine . . . lustruindu-se pe el
Sub a numelui tău umbră.
Iată tot ce te aşteaptă.
Ba să vezi. . . posteritatea este încă şi mai dreaptă.
Neputând să te ajungă, crezi c-or vrea să te admire?
Ei vor aplauda desigur biografia subţire
Care s-o 'ncerca s-arate că n-ai fost vr-un lucru mare,
C-ai fost om cum sunt şi dânşii. . . Măgulit e fiecare
Că n-ai fost mai mult ca dânsul. Şi prostatecele nări
Şi le umflă orişicine în savante adunări
Când de tine se vorbeşte.
S-a 'nţeles de mai nainte
C-o ironică grimasă să te laude 'n cuvinte.
Astfel încăput pe mâna a oricărui, te va drege,
Rele-or zice că sunt toate câte nu vor înţelege . . .
Dar afară de acestea, vor căta vieţii tale
Să-i găsească pete multe, răutăţi şi mici scandale
Astea toate te apropie de dânşii.. . . Nu lumina
Ce în lume-ai revărsat-o, ci păcatele şi vina,
Oboseala, slăbiciunea, toate relele ce sunt
Într-un mod fatal legate de o mână de pământ;
Toate micile mizerii unui suflet chinuit
Mult mai mult îi vor atrage decât tot ce ai gândit.”
( Mihai Eminescu, Scrisoarea I, 1881decembrie,bun venit!
With friendchip.....
STARTING TO FEEL THE SPIRIT OF THE HOLIDAYS
.GOODBYE NOVEMBER,WELCOME DECEMBER !!!
Happy Holidays to all my friends !!!
Iarna de Ion Luca Caragiale
Negreşit că, sus în ceruri Soarele fiind aprins, Nu se simte frigul, gerul Care astăzi ne-a cuprins. Negreşit! Focul din soare Nu-l plăteşte Dumnezeu, Însă noi plătim, sârmanii, Lemne şi cărbuni mereu. Doamne, de-ai veni-ntr-o noapte Pe pământul îngheţat Ca să vezi cât e de jalnic Să tot tremuri nencetat, Tu, care-ţi iubeşti făptura, N-ai mai zice un cuvânt Şi-ai opri crivăţul aspru Să mai sufle pe pământ!
CUFARUL MEU CU FRUMOS..PENTRU MAI TARZIU.. DE LA LUME ADUNATE,INAPOI LA LUME DATE !
PENTRU MAI TARZIU
![PENTRU MAI TARZIU](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFcYtAD8wA62u4slu_Fad9OEjc2fQmfqCxEzCMTQxKLJPgRMAX3g5c-j5gVInxe0ikvnu6SME321OD_7bBeA3L6suVwo6BThEqAwKyKYIskgw72eFbQjsOHBj7bdWTQps8ek1Vs4wEGuSG/s1090/SUFLETE.....jpg)
"Este bloggingul un viciu, dă dependență? Nu ar trebui să devină aşa ceva, dacă l-am aşeza cu grijă în balanţa echilibrată a tuturor acţiunilor noastre. Blogul este un spaţiu personal unde împart din ceea ce văd, experimentez, lucrez, descopăr, trăiesc şi cred, alături de cei care mă citesc. E un fel de portavoce prin care lansez idei, tematici de dezbătut, exprim puncte de vedere, centrez imagini într-un context creat şi invit la dialog decent, constructiv pe toţi cititorii mei."
joi, 25 septembrie 2014
BLOGURILE MELE......
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu